Emännöin siis ensimmäiset omat tupperkutsuni viime viikolla. En ole suuri tupperfani, mutta emännänlahjana sattui olemaan tupperin kakkukupu jonka olen jo pitkään halunnut ja joka on aika hinntava. Olen tähän asti lainannut äitini tupperkupua, mutta nyt siis sain oman :)

Tarjoiltaviksi tein mansikkajuustokakun ja kinkkutomaattipiirakan. Molemmat ohjeet olivat täysin päästä keksittyjä ja jännitin miten ne onnistui ja onneksi kävi hyvin. Valitettavasti en muistanut ollenkaan ottaa kuvaa kinkkupiirakasta, mutta juustokakusta tuli siis tälläinen:

Tässä vielä kakun ohje:

 

pohja:

200g Digestive keksejä

150g voita

 

Murskasin ensin keksit tasaiseksi muruksi. Sitten lisäsin joukkoon kattilassa sulatetun voin ja sekoitin tasaiseksi. Painelin keksiseoksen irtopohjavuokaan jonka pohjalle olin pingottannut leivinpaperin. Pohjan painelin ruokalusikalla tasaiseksi ja kiinteäksi.

 

täyte:

1 purkki maustamatonta maitorahkaa

2 dl vispikermaa

1 purkki Viola maustamatonta tuorejuustoa

1,5 dl sokeria

ripaus vaniliinisokeria

4 liivatelehteä

1/2 litraa tuoreita mansikoita

 

1. Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää joukkoon sokeri ja vaniliinisokeri, sekoita tasaiseksi.

2. Sekoita joukkoon maitorahka ja tuorejuusto (vatkasin vatkaimen pienimmällä tasolla, jotta tuli tasaista).

3. Lisää joukkoon neljään osaan pilkotut mansikat ja vatkaa varovaisesti tasaiseksi.

4. Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä pienessä astiassa. Valuta lionneista liivatelehdistä liiat vedet pois ja sulata ne kattilassa pienen vesimäärän kanssa. Kaada jäähtynyt liivateseos muun täytteen joukkoon ja sekoita lusikalla tasaiseksi.

5. Irtopohjavuoan reunoille pilkoin puolikkaita mansikoita koristeeksi, ja ne laitoin paikoilleen ennen täyettä pyöreä puoli sisäänpäin:

6. Lopuksi kaadoin täytteen vuokaan ja tasoitin vielä voiveitsellä pinnan tasaiseksi. Laitoin vuoan päälle folion ja sitten sen jääkaappiin. Annoin olla sen siellä noin 4 tuntia ja siinä ajassa oli liivate ehtinyt hyvin jähmettyä.

7. Koristelin kakun päältä vielä kiiviviipaleilla ja mansikkalohkoilla-

 

Mausta ja ulkonäöstä sain kovasti kehuja ja tykkäsin kyllä itsekin! Onnistunein juustokakkuni tähän mennessä.