Joo, eli paremman tekemisen puutteessa leiposin tälläsen omasta päästä keksityn kakun ku aineetki sattu löytymään kaapista! Eli mitään valmista reseptiä ei ollut vaan kehittelin vaan omasta päästä. tässä kuvaa:

Ja tässä jonkinnäköistä ohjetta:

Aineet:

pohjaan 200g pipareita ja 80g voita

täytteeseen:

2dl maitorahkaa

2dl vispikermaa

1dl sokeria

1 levy pandan valkosuklaata

5 liivatelehteä

Glögitiivistettä

 

koristeluun:

1 tai 2 piparia

glögitiivistettä

3 liivatetta

sokerikuorrutetta

 

 

Ensin vatkasin kerman ja sokerin sekaisin, sitten lisäsin rahkan ja vatkasin tasaiseksi. Sitten liotin ja sulatin liivatelehdet 1dl:aan vettä ja annoin seoksen hieman jäähtyä ennen kuin lisäsin rahkan ja kerman joukkoon. Sulatin valkosuklaan vesihauteessa ja sekoitin sen ja hieman (maun mukaan) glögitiivistettä seokseen.

Pohjaa varten murensin 200g pipareita hienoksi jauhoksi ja sekoitin sulatettuun rasvaan (80g). Painelin seoksen irtopohjavuoan pohjalle, johon olin pingottanut leivinpaperin.

Tämän jälkeen kaadoin valmiin täytteen pohjan päälle vuokaan ja laitoin jääkaappiin hyytymään.

 

Sitten keihautin loput 3 liivatetta 1/2:aan vettä ja 1/2:osaan glögitiivistettä. Sitten kaadoin seoksen matalalle lautaselle ja laitoin jääkaappiin hyytymään. Kun lautasella oleva hyydyke oli hyytynyt, leikkasin pienillä piparimuoteilla koristekuvioita kakun päälle.

Kun kakku oli tarpeeksi hyytynyt, irrotin sen vuoasta ja laitoin tarjoilulautaselle. Sen jälkeen murensin kakun päälle muutaman piparin ja niiden päälle glögikuviot ja sokerikuorrutteen, ja ei muuta kuin syömään!