Perheemme alkoi vuokrata mökkiä Loppijärveltä pari kesää sitten. Mökki ei ollut edellisten vuoralaisten jäljiltä parhaassa mahdollisessa kunnossa ja aikalailla onki ollut hommaa sen laitossa. Mökin pihalla oli pieni vanerista ja laudoista rakennettu aitta, joka toimi edellisten asukkaidet rojuvarastona (sisällä oli mm. rikkinäisiä uimaleluja ja kumivene, rikkinäinen tikkataulu, tuoli, rikkinäisiä onki ja paljon paljon paljon sturoksi paloja??), vaikka se oli aikasemmin tarkoitettu nukkumiseen. Aittaan oli alkujaan rakenettu yksi iso sänky, jonka sälepohja oli naulattu ja ruuvattu suoraan seiniin kiinni, niin että sänky oli koko aitan kokoinen, se sai kyytiä ensimmäisenä :):)

 

Lattialla oli ällöttävä vihreä kokolattiamatto, jossa oli esim. kuivunutta taikinaa ja kuolleita ötököitä... sekin sai lähteä aika pian! Maton alta paljastui harva lankkulattia jonka päälle isäni kanssa ruuvasimme valkoisia vanerilevyjä uudeksi lattiaksi. Vaneriset seinät maalasin valkoisiksi (jätin vanhat tummanvihreät listat entiselleen, koska ne sopi hyvin seiniin), ja kattoon kiinnitin nastoilla kankaan jonka ostin mökin lähellä olevalta kirpputorilta 50 centillä :)

 

Koska aikomuksenamme oli poikaystäväni kanssa kunnostaa aitasta meidän "oma paikka", jossa nukkuisimme ja säilyttäisimme tavaroitamme mökillä ollessamme. Sängyksi jouduimme kelpuuttamaan vanhoilta vuokralaisilta jääneen vuodesohvan joka haisi pahalle ja oli epämukavan tuntuinen...plaah... Tiimarista ostin kivan peilin ja Ikeasta tangon seinään ja siihen molemmille omta kipot pikkutavaroille.

 

Koska vanhepani eivät tahtoneet investoida aittaan, jouduin tyytymään autotallista löytyviin vanhoihin maaleihin, kun mietin minkä väriseksi aitan maalaisin. Vaihtoehtoja oli monia ja muutamia kokeilin, tosin ne olivat melko kamalia....

väri nro. 1

väri nro.2

väri nro.3

Väri nro. 1 oli samaa maalia millä päämökki maalattiin ja väri nro.2 on oman kotimme maalijämiä... kumpikin olivat kamalampia kuin osasin kuvitella.. Viime kesänä mökille rakenettiin uusi huussi jonka maalaukseen ostettiin punaista maalia, ja onneksi sain loput niistäkin kokeillakseni sopisiko se aittaan, ja sopihan se! Nyt se vihdoin kaikkien yritysten jälkeen on pienen söpön punaisen mökin näköinen, suoraan kaikista haaveistani! Lisäksi saimme viime kesänä kaikeksi onneksi uuden vuodesohvan siskoltani ja se onkin paljon järkevämmin avautuva ja aitta tuntuu paljon tilavammalta. Tänä vuonna en sattunut vaan ottamaan kunnon kuvia aitan sisutuksesta joten niitä on valitettavasti odoteltava ensi kesään asti...